logozastava-hu

 

Udruženje „JOGI“ je nevladino i neprofitno udruženje, čije osnivanje su pokrenuli pre svega roditelji. Udruženje je zvanično započeo svoj rad u Subotici početkom 2013. godine , sa ciljevima: da objedini i da institucionalizuje do sada stečena iskustva u nastavi, u edukaciji, u obrazovanju dece, koja imaju poteškoće u savladavnju veštine čitanja i pisanja, računanja i razumevanja pročitanog teksta. Članovi udruženja su do sada aktivno radili i bili članovi pojedinih projekata humanog karaktera u obrazovanju, u vaspitavanju, u specijalnom obrazovanju, i stekli iskustva kao roditelji dece sa poteškoćama u čitanju i pisanju.

Umrežavanje logopeda, psihologa, pedagoga, vaspitača, nastavnika, profesora i roditelja ove dece, olakšaće savladavanje poteškoća u čitanju i pisanju dece, doprineće prevenciji tih teškoća i omogućiće razvoj te dece da nesmetano prate i savladaju školsko gradivo.

Udruženje „JOGI“ veruje u kreiranje pozitivnih promena u životnom okruženju kroz razvoj sopstvene ličnosti. Kreiranje pozitivnih promena, razvoj vrednosti kod budućih generacija da postanu bolji ljudi, društveno odgovorni, uspešni u svim životnim oblastima, pozitivne promene u društvu, učenje i razvoj obrazovanja, kao i prihvatanje različitosti je filozofija Udruženja „JOGI“.

Rad udruženja „JOGI“ podržavaju i druga udruženja na međunarodnom nivou, radi razmene pozitivnih iskustava u cilju efikasnijeg funkcionisanja Udruženja „JOGI“ .

Jasminka Grunčić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.