olja

Olivera Imbronović Olivetti
Predsednik Udruženja

Jedna od osnivača Udruženja “Jogi” sa idejom da “učenje ne mora biti mučenje” i da je doživotno funkcionalno učenje važno za razvoj i zdrav karakter. Diplomu master generalnog menadžmenta je stekla u Beogradu na Univerzitetu Sheffield. Voli za sebe da kaže da je “majstor” brenda i preduzetništva sa težnjom ka izvrsnošću sa preko 17 godina prakse u marketing i menadžmentu poznatih domaćih brendova. Sada je menadžer elitnog hotela na Paliću.Uvela je na tržište brendove NEXT sokovi, NEXT bocca, NEXT bući-bući, SU-voće, Medoprodukt kesten pire, Medoprodukt delikatesi, WOW vina.

Osmislila je, pokrenula i pune četiri godine organizovala projekat “Zdrave hrane” za decu uzrasta od 1 do 4. razreda osnovnih škola u Subotici, Beogradu, Novom Sadu i Nišu sa stručnim timom od 30 članova.

Jedna je od autora i realizatora projekata Krug sreće, kreiranje i prodaja novogodišnjih čestitki radi prikupljanja novčanih sredstava kao pomoć deci iz hraniteljskih porodica i „Put ka mladom i uspešnom menadžeru“, projekat nastao u cilju podrške mladim ljudima bez radnog iskustva da lakše dođu do posla.


 

jasminka

Jasminka Grunčić
Podpredsednik Udruženja

Idejni začetnik Udruženja, podstaknuta ličnim iskustvom kao roditelj. Uvidevši potrebu za podrškom deci koja imaju disleksiju i njihovim roditeljima, kao i manjkavosti u našem sistemu zalaže se za organizaciju pomoći u procesu školovanja svima kojima je pomoć potrebna.

Po zvanju je  master ekonomista u marketingu. Dipomirala na Ekonomskom fakultetu u Subotici.
Njen rad je vezan  pre svega za prodaju usluga. Ima 15 godina  iskustva u radu sa klijentima.

Značajan period njenog rada  bio je vezan za jednu multinacionalnu osiguravajuću kompaniju, u kojoj je
provela punih 10 godina.

Od 25.06.2014.godine je samostalni trener za komunikacione veštine i procese u odnosima u prodaji.
Njen rad je praćen brojnim obukama, treninzima i usavršavanjima, od kojih su najznačajniji:
– NLP Business Praticioner , izdato od NLP Instituta Beograd
– WIFI  International  diploma za trenere, izdato od WIFI Croatia
– Meixner metoda za rad sa decom, koji imaju poteškoće u učenju (disleksija i disgrafija), izdato od Meixner Fondacije, Budimpešta.

Član je Udruženja poslovnih žena Subotice.

Mnogo joj znači aktivni rad u Udruženju „JOGI“  iz Subotice, posvećena je umrežavanju  dece sa poteškoćama u učenju, njihovih roditeljima i stručnih saradnika.


moja

Mirjana Kosanović
stručni član

Učiteljica sa višegodišnjim iskustvom u praksi, u Udruženju je stručni član, autor i realizator radionica za decu “Razvionica” i administrator web stranice udruženja. Po zvanju je profesor razredne nastave, zaljubljenik u svoj posao.

Obrazovanje je upotpunila i proširila na drugu oblast sticanjem diplome na jednogodišnjem programu školovanja, Dizajn i multimedija, pri čemu je stekla kompetencije kao web dizajner, na IT Akademiji, u Beogradu 2010. godine.

Od septembra 2014. godine uključena je u pokrajinski projekat dvojezične nastave. Položila je metodičku obuku za rad u dvojezičnim odeljenjima CLIL organizovanu pri Britanskom konzulatu.
Među važnijim dodatnim obukama, ističe seminar u organizaciji Mense “NTC sistem učenja” koji veoma rado primenjuje u praksi. Angažovana je i u radu NTC školice u Subotici, kao i u projektu Sekcija za uspešnu i darovitu decu.

Njena četiri stručna rada iz oblasti metodike predmeta uvrštena su u Bazu znanja Kreativne škole i jedan u bazu znanja “Digitalni čas”.  Rad “Turistički vodič mog mesta i okoline” je bio nagrađen trećom nagradom na Republičkom konkursu 2012. godine.

 


robert

Robert Terek

stručni član

Robert je master psiholog sa položenim stručnim ispitima za rad u oblasti socijalne zaštite i za rad u stručnoj službi škole. Zaposlen u OŠ “Majšanski put”, Subotica. Pored iskustva stečenog radom u školi ima i iskustvo u radu u oblasti socijalne zaštite. 

Učestvovao je u brojnim stručnim usavršavanjima i konferencijama, a zanimljivo je izdvojiti one u kojima je učestvovao kao izlagač i osvojio priznanja i nagrade:

  • Mađarska naučna konferencija studenata Vojvodine – Novi Sad, 26-28. novembar 2010. godine – kao izlagač, osvojeno prvo mesto u okviru sekcije psihologije
  • Republička naučna konferencija studenata – Kečkemet (Mađarska), 7-9. april 2011. godine – kao izlagač, osvojeno posebno priznanje u okviru sekcije socijalne psihologije.

Pored maternjeg mađarskog jezika, odlično govori srpski  i engleski jezik i na osnovnom nivou poznaje i nemački jezik.


Marta Pertet
logoped, stručni član

Po zvanju diplomirani defektolog –logoped, nastavnik razredne nastave i vaspitač.

Stručna zvanja je stekla na  Fakultetu za specijalnu edukaciju u rehabilitaciju  na Univerzitetu u Beogradu,na Višoj školi za obrazovanje vaspitača u Subotici i na Višoj Pedagoškoj Akademiji u Subotici.

Sa dvodecenijskim iskustvom u predškolskoj Ustanovi“ Naša radost“ je stekla iskustvo u radu sa decom kao vaspitač i govorni terapeut-logoped.  Kao stručni saradnik Ustanove, osnivač je Tima ze prevenciju govornih teškoća  i obavlja aktivnosti obuke vaspitača u ranoj prevenciji govornih teškoća kod dece.  Organizuje radionice i savetovanja za roditelje sa misijom širenja važnosti  uspostavljanja stimulativne govorne sredine na ranom dečijem uzrastu.

Uspešno sprovodi  terapije poremećaja fluentnosti,artikulacione terapije,terapije razvojne disfazije,dispraksije,zakasnelog  govorno- jezičkog  razvoja,  terapiju prevencije disleksije itd.

Od  2014. godine obukom  edukacije „Majksner metoda u prevenciji i  reedukaciji disleksije“   u Budimpešti i  u trajanju od 150 sati   postaje zvanični govorni terapeut za primenu  vrlo efikasne Majksner metode u terapiji dece  sa  teškoćama u učenju.

U okviru   Udruženja“ Jogi“   podrška je  školskoj deci   u   savladavanju  teškoća prilikom usvajanja početnog čitanja i pisanja na mađarskom i srpskom jeziku   i  zdušno radi na adaptaciji  Majksner metode na ovim prostorima .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.