Od 19. septembra ove godine svake subote na Otvorenom univerzitetu Udruženje “Jogi” organizuje zabavne edukativne radionice za decu mlađeg školskog uzrasta. Počinjemo sa Igrolikom matematikom za drugi razred u 9 i 30, zatim sledi radionica Upoznavanje sveta od 11 časova, a onda i Igrolika matematika za treći razred od 12 i 30. Svaka radionica traje sat vremena.

Igrolika matematika prati školsko gradivo, ali na jedan drugačiji način. Kroz igru, društvenu, u paru, kroz rešavanje različitih glavolomki i nestandardnih zadataka, deca uče bez opterećenja. Akcenat je na rešavanju tekstualnih zadataka i postupnosti u radu, jer smo uočili da je to najčešći problem većine dece u rešavanju matematičkih zadataka. Matematika može biti laka i zabavna, naše radionice su dokaz!

Upoznavanje sveta je šarolika radionica kroz koju deca usvajaju saznanja”putujući” po svetu. Počeli smo od svoje domovine, saznali mnogo o orjentaciji na karti, reljefu, biljnom i životinjskom svetu. Putovaćemo i dalje, u Evropu, Aziju, Afriku….dokle nas vetar odnese. Upoznavanje sveta je samo sadržajni okvir radionica. Osnovni cilj je usvajanje tehnika učenja, logičke igre – razmrdavanje vijuga, pronalažanje ključnih informacija u tekstovima, funkcionalna primena znanja, divergentno mišljenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.